Subscribe to our newsletter

Privacy
  • 8,500 sq ft

    of space refurbished

  • 10-week

    duration fast paced delivery

  • 40 seater

    • programming lab with flexible space

Refurbishment of 8,500 sq ft of innovation space at University of Westminster’s Cavendish Street Campus



HIGHLIGHTS

  • Completed the delivery of modern vibrant multi-purpose flexible space for students
  • Designed to switch between 40 seater programming lab and collaborative working space
  • Delivered on time enabling use at the beginning of the 2021/2022 academic year

UN1AD8~1.JPG

We were appointed to deliver the £1.6M refurbishment for the University of Westminster to provide multi-purpose space for students. The project was procured through the Southern Construction Framework.

Our specialist team refurbished the ground and lower ground floors at the university's building at 115 New Cavendish Street, London W1. The project has delivered 8,500 sq ft of flexible and engaging space across 8 weeks within the building’s CSE Innovation Centre.

The space has been designed to switch use between a 40-seater programming lab with clustered group work areas and an exhibition area for open days, outreach, and other collaborative work. It will also be used to showcase student work, research posters sessions, and presentations, and act as additional meeting space. Computing labs on the ground and lower ground floors were also reconfigured, including upgrades to MEP and lighting.

On the ground floor, three existing rooms have been repurposed to create a new, single, and accessible open plan area for work-based learning, with non-structural walls removed to enlarge the space.

The building benefits from a new heating and cooling system, improving its thermal efficiency, as well as new lighting, flooring and stackable furniture, and a new AV system, including the latest display technology for wireless projection.

UN7E53~1.JPG